Metal Dugout One Hitter

Washington Prosecutor: Kids Aren’t Going To Prison For Pot

Als je onlangs dol bent geworden op het gebruik van cannabis voor medicinale of recreatieve doeleinden, is het belangrijk om te weten wat de lokale wet- en regelgeving is, en wat je moet doen en hoe je moet handelen in het gevreesde geval dat je ervoor wordt gearresteerd. Dit is vooral belangrijk als legalisatie niet heeft plaatsgevonden in uw staat, provincie of land. In dit artikel gaan we dieper in op de staat van marihuana-arrestaties en geven we je tips om ervoor te zorgen dat als deze problemen zich voordoen, je weet wat je moet doen.

Hoeveel mensen worden er elk jaar gearresteerd voor het bezit van marihuana?

Verenigde Staten

Ondanks de decriminalisering van de stof in 33 staten en Washington, DC, gaat de oorlog tegen drugs in de Verenigde Staten door. Volgens onderzoek naar de opsluitingsstatistieken van marihuana in de VS, beschuldigt de wetshandhaver elk jaar ongeveer 600.000 personen voor aan marihuana gerelateerde arrestaties. Deze angstaanjagende statistieken suggereren dat miljoenen mensen nu een strafblad hebben omdat ze simpelweg probeerden chronische pijn te verlichten door het gebruik van medicinale marihuana.

In 2019 onthulden gegevens uit het uniforme misdaadrapport van de FBI (jaarlijks gepubliceerd door de FBI) ​​dat de politie 545.602 mensen arresteerde voor cannabisgerelateerde misdaden. Dat arrestatiepercentage is 9% hoger dan de 495.871 mensen die in hetzelfde jaar werden gearresteerd voor geweldsmisdrijven. En degenen die worden gearresteerd voor cannabis zijn niet alleen degenen die geld verdienen met de verkoop, teelt of productie van de drug, het zijn meestal gewoon mensen die cannabis gebruiken. De overgrote meerderheid van deze arrestaties (92%) waren voor eenvoudig bezit van de drug. 500.395 van de gearresteerden voor cannabis waren gewoon in bezit van cannabis. Zelfs als we alle arrestaties voor betrokkenheid bij niet-gereguleerde cannabishandel schrappen en ons alleen concentreren op arrestaties voor cannabisbezit, overtreffen de aantallen nog steeds arrestaties voor geweldsmisdrijven.

De EU (Europese Unie)

Het EMCDDA (Europees Waarnemingscentrum voor Drugs & Drugsverslaving) verzamelt routinematige arrestatiegegevens over drugsarrestaties uit alle EU-lidstaten, Noorwegen en Turkije. In grote lijnen zijn dit wetshandhavingsrapporten van handelingen die in strijd zijn met de drugswetten, die gewoonlijk worden vastgelegd ongeacht een eventuele vervolging of boete. Naar schatting worden er in de Europese Unie elk jaar ongeveer 1,5 miljoen drugsdelicten gemeld. Daarvan waren er in 2015 ongeveer 760.000 gerelateerd aan cannabis. 609.000 daarvan waren aan cannabisgebruik gerelateerde delicten (meestal gebruik of persoonlijk bezit). Omdat sommige landen geregistreerde waarschuwingen of kleine overtredingen niet aan het EMCDDA melden, onderschatten deze cijfers vrijwel zeker de ware omvang van de drugsdelicten in Europa.

Wat zijn de gevolgen van arrestatie voor marihuana?

Verenigde Staten

Zoals we eerder al zeiden, zijn negen van de tien van de marihuana-arrestaties in de Verenigde Staten louter voor het bezit van de stof. Afhankelijk van de staat waarin u zich bevindt en met hoeveel u wordt betrapt, kunnen straffen variëren van hoge boetes, taakstraf en zelfs gevangenisstraf. Bovendien zal uw veroordeling voor altijd op uw definitieve lijst staan, zelfs als het slechts een misdrijf is. Dit kan ernstige gevolgen hebben, zoals ouders die kinderen verliezen tijdens gerechtelijke procedures, deportatie voor immigranten en uitzetting uit volkshuisvesting.

De EU (Europese Unie)

Net als in de VS, zullen de straffen variëren, afhankelijk van in welke EU-lidstaat u zich bevindt. In Frankrijk bijvoorbeeld betekent bezit tot 100 gram sinds november 2018 een boete van 200 €, hoewel een rechter u nog steeds wettelijk kan veroordelen tot een maximale gevangenisstraf van één jaar en een boete van maximaal 3.750 €. In Slowakije staat op bezit of gebruik van kleine hoeveelheden cannabis (slechts 1 joint) een gevangenisstraf van maximaal acht jaar. De EU krijgt met het jaar nieuwe lidstaten en het zou even duren om de specifieke wetten van elk land op te sommen, dus als u een EU-burger bent, is het belangrijk om op te zoeken wat de mogelijke straffen in uw land zijn.

Raciale verschillen

Raciale ongelijkheid is wanneer een bepaalde raciale groep systemisch en onevenredig slechtere resultaten ervaart in vergelijking met een andere raciale groep of groepen. Raciale verschillen kunnen voorkomen op een groot aantal gebieden, inclusief maar niet beperkt tot onderwijs, werkgelegenheid, rijkdom, politie, strafrecht, gezondheid, vervoer, huisvesting, dakloosheid en met name aan marihuana gerelateerde arrestaties. Volgens de ACLU (American Civil Liberties Union) onthulden arrestatiegegevens een consistente trend van significante raciale vooroordelen in de VS. Ondanks ongeveer gelijke gebruikspercentages, lopen zwarte mensen 3,73 keer meer kans dan blanke mensen om gearresteerd te worden voor marihuana. Het is triest om te moeten schrijven dat je etniciteit ook een factor kan zijn in het al dan niet benaderen en verhoren van een politieagent. Als je net als wij bent en verandering wilt zien, word dan lid van de ACLU en doe vandaag nog een donatie, alles helpt. (Klik hier)

Tips om te voorkomen dat je betrapt wordt

  1. Investeer in geurneutralisatie: Cannabis heeft een unieke geur die politieagenten maar al te goed kennen. Een van de gemakkelijkste manieren waarop je gepakt kan worden, is door onvoorzichtig te worden over waar je rookt en je stash bewaart. Hier bij GrassCity.com hebben we een breed scala aan oplossingen, zoals geurverdrijvingssprays, geurbestendige opbergoplossingen en zelfs een geurneutraliserende machine! (Klik hier)

  2. Waar je rookt is van belang: Als je ergens woont met strenge marihuanawetten waar je die joint belangrijk aansteekt. Iedereen heeft verschillende levensomstandigheden en kan in zeer drukke gebieden wonen, dus helaas is er geen duidelijke oplossing. Het belangrijkste is dat je vrij bent van nieuwsgierige blikken en nieuwsgierige neuzen. Het is ook een goede tip om tijdstippen van de dag te kiezen waarop de meeste mensen slapen.

  3. Gooi de rook weg, verdamp: Discreet roken is comfortabeler met een vaporizer. De geur is niet zo scherp als bij gewoon roken, omdat de vapes zijn ontworpen voor voorzichtig gemak. Kruiden verdampen kan overal. Met draagbare vaporizers voor droge kruiden hoef je je geen zorgen te maken over waar je gaat roken. Het maakt niet uit of je een kantoor, huis, auto, boot, etc. hebt; je kunt nog steeds genieten van vapen terwijl je onderweg bent. Je hoeft niet te wachten tot je terugkomt van je werk voordat je kunt genieten van goede wiet.

  4. Reis niet met je stash: Door je plakkerige toppen op een veilige plek in huis te bewaren, verklein je de kans dat je een marihuana-lading krijgt. Het lijkt misschien verleidelijk om een ​​joint mee te nemen naar een concert, of gewoon om na het werk naar huis te wandelen. Deze handelingen vergroten alleen maar de kans dat je een politieagent tegenkomt en erger nog, een drugssnuffelende hond. Als je er toch mee moet reizen (bijvoorbeeld als je net wat hebt gekocht en mee naar huis neemt), zorg dan dat je een geurdichte tas of container hebt om te vervoeren. pro-tip: Onderzoek naar hoe geuren doordringen, heeft aangetoond dat zelfs items in een geurbestendige tas door honden kunnen worden geroken als ze lange tijd in de tas zitten. Met dit in gedachten moet je je toppen alleen in hun container doen als je net op pad gaat. Als je die container in een pot oploskoffie plaatst, krijg je een vechtkans, omdat de geur van de koffie de cannabisgeur voor een korte tijd zal overheersen

  5. Houd het geheim, houd het veilig: De woorden van Gandalf de Grijze klinken in dit geval waar. Als je ergens woont waar strenge straffen gelden voor het gebruik van marihuana, kun je het beste je gewoonten buiten de discussie houden. Je weet nooit wie er zou kunnen luisteren, en zelfs een vertrouwde vriend of familielid kan zich in een positie bevinden waarin ze je gebruik bespreken met iemand die bij je plaatselijke politiebureau werkt.

  6. Ga ergens heen waar marihuana is gelegaliseerd: We hebben dit besproken in een vorig artikel, maar als je om medische redenen toegang tot cannabis nodig hebt en je gebrek aan veilige toegang je dagelijkse leven ondraaglijk maakt, is het misschien het overwegen waard. Canada maakte voorpaginanieuws met hun recente marihuana-hervorming voor medisch en recreatief gebruik, of als je een Amerikaans staatsburger bent die naar een plek als Colorado verhuist, zou het gemeen kunnen zijn dat je dagen dat je een marihuanabezit-arrestatie krijgt, tot het verleden behoren.

Back to list