Metal Dugout One Hitter

How to clean a Dab Nail

Een vuile kwarts-dab-nagel produceert smakeloze dampen, verspilt je kostbare concentraat en maakt je trekjes moeilijker te trekken. Zonder regelmatig onderhoud verkoolt de ophoping van cannabis (zwart) en produceert de bowl geen consistente dampen meer omdat het zijn vermogen om warmte vast te houden verliest.

Door regelmatig schoon te maken kunnen je dab-rigs en bongs echter jaren oud worden — wat betekent dat je meer aan concentraten kunt uitgeven! Daarom hebben we dit artikel samengesteld dat u stap voor stap door het hele reinigingsproces leidt.

Wanneer is het tijd om je dab-nagel schoon te maken?

Als je niet door je dab-rig kunt kijken, is het onderhoud al achter de rug en is schoonmaken moeilijk. We raden aan om je hele installatie minstens drie keer per maand schoon te maken. En als je een fervent dabber bent, doe het dan een keer per week.

Snelle opruimgids

Dabnails zijn in tegenstelling tot de rig afneembaar en kunnen na elke sessie worden schoongemaakt. Je hebt alleen een Q-Tip en een steekvlam uit je dabber gereedschapsset nodig.

  1. Gebruik de Q-Tip om de binnenkant van de kom schoon te maken totdat deze helder is.

  2. Verwarm het van buitenaf om het resterende residu te verdampen en veeg het opnieuw af met een wattenstaafje terwijl het verwarmd is.

In het ideale geval moet u de doorschijnende bruine afzettingen schoonmaken, maar u hoeft niet te wachten tot ze verschijnen. Als je dab-nagel verkoold (zwart geworden) kwarts of bruine smurrie heeft, volg dan het grondige reinigingsproces, zoals hieronder vermeld.

Gids voor diepe reiniging

Dab-gereedschap nodig

Voor uitgebreide reiniging hebt u wattenstaafjes, een dab-brander (butaanbrander), ontsmettingsalcohol (of een andere reinigingsoplossing), heet water, grof zout en idealiter een container, zak met ritssluiting of plastic zak met isopropylalcohol.

Te volgen stappen

Dezelfde stappen kunnen worden gevolgd voor het reinigingsproces van de dabrig.

  1. Als je kwarts- of titaniumnagels gebruikt, verwarm deze dan 15 tot 30 seconden met de aansteker. Een glazen kom kan worden verwarmd met warm water.

  2. Veeg je dab nail en carb-dop af met een wattenstaafje en gebruik Q-Tip om de waterpijp, het mondstuk en de binnenkant van de kom schoon te vegen. Na het voltooien van deze stap moet je een heldere kwarts banger hebben.

  3. Dompel nu de nagel en carb-dop onder in de ISO-oplossing met grof zout en laat het 30 minuten zitten. Als het residu na 30 minuten zichtbaar is, kun je de nagel een paar uur ondergedompeld houden.

  4. Haal ten slotte de nagel eruit en veeg deze af met een droge doek.

Niet meteen deppen en de ISO laten verdampen. Nadat hij helemaal droog is (wat amper 3 minuten duurt), is je dab nail klaar voor gebruik!

Preventieve maatregelen

Enkele punten om in gedachten te houden bij het volgen van de stappen.

  1. Isopropylalcohol is uiterst ontvlambaar. Houd de alcoholoplossing dus uit de buurt van vuur en zorg ervoor dat uw handen niet bedekt zijn met ISO.

  2. Nagels van glas en pyrex kunnen barsten als ze worden blootgesteld aan plotselinge temperatuurstijgingen. Plaats de nagel dus in een met water gevulde bak en kook hem dan op laag vuur.

Je kunt e-nails ook gebruiken voor verwarming, omdat ze speciaal zijn ontworpen om de hele dab rig schoon te maken. Vind de beste op grasscity: Freeze Pipe E-nail en reken vandaag nog af!

Back to list