Metal Dugout One Hitter

6 Cannabis Cocktails To Craft For Your Next Christmas Party

Welk feest is compleet zonder een paar heerlijke drankjes? Voor cannabisliefhebbers die wat feestelijke flair willen toevoegen aan hun feest, wil je misschien barman spelen en je gasten een aantal kenmerkende cannabiscocktails serveren. Wanneer je alcohol met cannabis drinkt, ervaar je dezelfde psychoactieve effecten als wanneer je regelmatig cannabis zou innemen – zonder dat je weg hoeft te sluipen voor de al te bekende “wandeling” naar buiten met je cannabisconsumerende cohorten. Wat ook geweldig is, is dat je aan een aantal verschillende recepten geïnfuseerde alcohol kunt toevoegen, we hebben er een paar aan het einde van dit artikel toegevoegd, maar de lucht is de limiet!

Wat u moet weten over edibles en cannabiscocktails

Als je een fan bent van edibles, dan weet je wat ze op tafel brengen. Elke keer dat we hier bij GrassCity schrijven, vinden we het belangrijk om eerst de krachtige, vaak full body high te bespreken die langzaam opkomt en enkele uren kan aanhouden bij het consumeren van cannabis, in tegenstelling tot roken of vapen. Maar er zijn een paar do’s en don’ts om in gedachten te houden. De eerste heeft te maken met het tempo van jezelf.

Het kan meer dan een uur duren voordat edibles op gang komen, dus zorg ervoor dat je jezelf ten minste een uur de tijd geeft om de effecten van een edible te meten voordat je besluit je dosis te verhogen. Dit is vooral belangrijk bij cannabiscocktails, niet alleen omdat ze ook alcohol bevatten, maar ook omdat wanneer je met vrienden aan een perfect gemengd plengoffer zit, het gemakkelijk is om voorzichtig te zijn en door te gaan en een tweede ronde te houden.

Met cannabiscocktails wil je echt het tempo erin houden. Misschien wil je ook een of twee cannabisvrije cocktails maken bij de met THC doordrenkte cocktail, die je kunt oppoetsen om je cocktaildorst te lessen zonder nog een steenachtige portie THC terug te gooien.

De andere belangrijke stap die we altijd noemen, is om te onthouden dat je je wiet moet decarboxyleren. Anders is al dat harde werk verspild!

Wat is decarboxylering?

decarboxylering is een proces waarbij cannabis wordt opgewarmd, waarbij de cannabinoïde THCA wordt omgezet in THC – de cannabinoïde waar je high van wordt. Het proces moet plaatsvinden om cannabis te produceren waarvan je high kunt worden door het alleen maar in te nemen.

Om je wiet te decarboxyleren, vermaal je gewoon de cannabis die je gebruikt en verwarm je deze in je oven gedurende ongeveer 30-45 minuten op ongeveer 220-245°F (105-120°C). Dat is alles.

Hoe maak je een met cannabis doordrenkte cocktail?

De meeste cannabiscocktails kunnen op twee manieren worden gemaakt, door een cannabisinfusie als een tinctuur aan een cocktail toe te voegen, of door een cocktail te mengen met alcohol waarin rechtstreeks cannabis is geïnfuseerd.

Als je een van de velen bent die zich heeft aangesloten bij de nieuwe populaire mocktail-beweging (niet-alcoholische cocktails), is de eerste methode de beste keuze, aangezien er slechts een paar druppels op alcohol gebaseerde tinctuur nodig zijn, wat niet genoeg zal zijn om de effecten te ervaren die kom met alcohol. Of als je echt alle mogelijke interacties met alcohol wilt elimineren, voegen we een recept toe voor een geweldige, met cannabis doordrenkte, eenvoudige siroop die je in een breed scala aan cocktailrecepten kunt gebruiken.

Als je van plan bent regelmatig cannabiscocktails te maken, dan is het misschien de beste keuze om je eigen alcohol te schenken. Met deze methode kunt u ook uw favoriete drank kiezen.

Op alcohol gebaseerde tinctuurrecepten

De dubbele ketelmethode

Deze methode is eenvoudig en als de stappen correct worden gevolgd, houdt u een tinctuur op alcoholbasis over die effectief is en u geen ongewenste smaak van plantaardig materiaal achterlaat.

Dit is wat je nodig hebt:

 • 3-7 gram gedecarboxyleerde cannabis

 • 750ml fles naar keuze of 100% pure graanalcohol

 • Kaasdoek

 • Dubbele boiler

 • Thermometer en timer

Stappen

 1. Maal en wikkel je gedecarboxyleerde cannabis in een klein stukje kaasdoek en knoop het vast. Maal het niet te fijn zodat het niet uit de doek sijpelt.

 2. Vul de onderste helft van de dubbele boiler ongeveer voor de helft met water en breng het aan de kook en zet het vuur laag.

 3. Giet de likeur naar keuze in de bovenste helft van de dubbele boiler en voeg de gedecarboxyleerde wiet toe, roer en dek af.

 4. Gebruik uw thermometer om de vloeistof in de bovenste ketel goed in de gaten te houden, die niet hoger mag zijn dan 65-71 °C en niet aan de kook mag komen.

 5. Laat het mengsel 2-3 uur in de dubbele boiler trekken en haal het dan van het vuur.

 6. Giet de alcoholinfusie door een kaasdoek in een container en gebruik vervolgens een trechter om de gespannen drank terug in de fles te gieten.

Er is ook een eenvoudigere manier… Als je tijd hebt

Een andere zeer eenvoudige methode is om de gedecarboxyleerde cannabis enkele uren te laten trekken in de drank die je van plan bent te gebruiken. Dit is eigenlijk hetzelfde als het maken van een cannabistinctuur, en je zou betere resultaten moeten hebben met een alcohol met een hoger alcoholgehalte.

 1. neem de gedecarboxyleerde cannabis die je wilt gebruiken en hak deze fijn (maar niet te fijn) en wikkel hem in een stuk kaasdoek.

 2. Plaats de met kaasdoek omwikkelde cannabis in je fles sterke drank en laat het drie dagen staan, ongeveer eens per 12 uur schudden. (als het niet in de fles past, gebruik dan een glazen pot)

 3. Zeef na drie dagen door een kaasdoek en giet het terug in de fles.

Deze methode kan ervoor zorgen dat je sterke drank een beetje naar plantaardig materiaal smaakt, maar het zou toch moeten werken.

Distikstofoxide-infusie, ook bekend als Green Dragon

Een andere effectieve, maar aantoonbaar gecompliceerdere methode is om lachgas te gebruiken om je drank te infuseren. Deze methode omvat het gebruik van een hittebestendige slagroomklopper en een lachgasoplader om een ​​snelle infusie uit te voeren. Het resulterende bijproduct staat bekend als: Groene Draakeen legendarisch brouwsel in stoner-lore.

Dit is wat je nodig hebt:

 • Een slagroom slagroom bakje

 • lachgas

 • Een dubbele ketel

 • Hennep

 • 250ml Uw likeur naar keuze of 100% pure graanalcohol

 • Kaasdoek

Stappen

 1. Giet eerst 250 ml van de door u gekozen alcohol in de slagroomcontainer.

 2. Doe cannabis en rum in de klopperfles (als je de cannabis op folie of perkamentpapier hebt, is het gemakkelijker om hier in de fles te doen).

 3. Sluit de container en laad op met één bus N2O volgens de instructies.

 4. Laat 5 minuten zitten.

 5. Ontlucht het gas onder druk.

 6. Roer het mengsel zodat al het resterende gas kan wegborrelen. Laat een paar minuten zitten.

 7. Plaats de afgesloten container in een dubbele boiler en laat een uur sudderen.

 8. Zeef de vaste stoffen uit de vloeistof en gooi ze weg. De resterende vloeistof is je eigen met lachgas doordrenkte “groene draak”.

Welke alcohol werkt het beste?

Hoewel het misschien je wens is om je favoriete spirit te gebruiken, moet je er rekening mee houden dat het alcoholgehalte van die spirit een predicaat is van het vermogen om al het goede dat cannabis te bieden heeft te absorberen. Na een diepe duik online op verschillende forums (shoutout naar de GrassCity Tincture-groep) gebruiken veel mensen graag hun favoriete rum, whisky of wodka om een ​​tinctuur te maken die al de basis is van hun favoriete cocktail. Veel doorgewinterde tinctuurmakers kiezen voor nog sterkere sterke drank om ervoor te zorgen dat ze het meeste halen uit de cannabistoppen die ze gebruiken.

Graanalcohol is een gezuiverde vorm van ethanol of ethylalcohol. Graanalcohol heeft geen toegevoegde smaak, dus het wordt vaak een ‘neutrale geest’ genoemd. Net als andere neutrale sterke dranken, is een alcohol die is afgeleid van graan helder, geurloos en bijna smaakloos, waardoor het perfect is voor het maken van cannabistincturen. High-proof graanalcohol heeft een ABV van 75,5% tot 99% of 151 tot 190+ proof! Het zeer hoge alcoholpercentage maakt graanalcohol een perfect oplosmiddel voor het maken van een krachtige tinctuur vol THC en CBD.

Met cannabis doordrenkte eenvoudige siroop

Dit eenvoudige en smakelijke recept zal zeker een groot succes worden tijdens de hete lente- en zomermaanden, het is perfect voor het maken van alles wat je maar wilt, een heerlijke cannabisdrank. Je kunt het zelfs toevoegen aan je favoriete frisdranken en het proces van het maken van cocktails overslaan. Cannabis Simple Syrup is op zichzelf al zoet genoeg, maar je kunt ook creatief zijn en allerlei verschillende smaakstoffen toevoegen. Voor dit recept zijn maar een paar ingrediënten nodig en maar een klein beetje tijd. Je zult eindigen met een perfecte zoete siroop die zeker een van je favoriete cannabiscocktailrecepten zal worden (en meer!).

Dit specifieke recept dat we hebben gevonden, maakt een grote hoeveelheid siroop, maar je kunt het gemakkelijk inkorten. Als u besluit een kleinere batch te maken, is dit recept gemakkelijk te verminderen. U gebruikt bijvoorbeeld 2 kopjes water, 2 1/4 kopjes suiker en 2 eetlepels plantaardige glycerine. Je kunt ook een grotere batch maken, om aan al je behoeften te voldoen!

Wat je nodig hebt:

 • 7-9 gram gedecarbeerde cannabis

 • 3 1/4 kopjes witte suiker

 • 3 kopjes water

 • 3 eetlepels plantaardige glycerine van voedingskwaliteit

Stappen:

 • Voeg 3 kopjes water toe aan een sauspan op hoog vuur. Zodra het water kookt, zet je het vuur lager tot middelhoog.

 • Voeg je gedecarbeerde cannabis toe aan het water en meng. Voeg de suiker met 1 kop per keer toe aan het water, roer om de suiker op te lossen voordat u de volgende kop toevoegt.

 • Zodra je alle suiker hebt toegevoegd, dek je af en kook je op laag/middelhoog vuur gedurende 20 minuten. Houd het goed in de gaten en roer regelmatig. Wil je dit niet zo graag koken, houd het dan op een heel laag kookpunt.

 • Verwijder na 20 minuten het deksel en voeg de plantaardige glycerine toe en roer om te combineren. (de plantaardige glycerine is erg plakkerig, dus wees er voorzichtig mee, het maakt een zooitje!)

 • Nadat je de plantaardige glycerine hebt toegevoegd, kook je 7-9 minuten. Zorg ervoor dat je de hele tijd roert. Het mengsel zal een beetje indikken.

 • Zeef het mengsel na de 7-9 minuten met een zeef en kaasdoek.

 • Bewaar afgedekt in de koelkast. Genieten van!

Leuke recepten waarvan we denken dat je ze geweldig zult vinden!

Voordat we wat plezier hebben, is het niets waard dat niet alle tincturen hetzelfde zijn gemaakt en de dosering sterk kan variëren. Voor deze recepten baseren we ons op een in de apotheek gekochte tinctuur met een totaal van 190 mg per fles. Aangezien de hele tinctuur een netto gewicht heeft van 28 gram per stuk, kunnen we een weegschaal gebruiken om één gram vloeistof af te wegen voor een totaal van 6,78 mg THC. Voor deze recepten gebruiken we een dosis van elk 3 gram vloeistof voor een totaal van 20,61 mg THC per drankje. Natuurlijk kun je je eigen cocktails zo sterk of zwak maken als je zelf wilt. Hetzelfde kan gezegd worden als je mocktails maakt en je eigen met THC doordrenkte eenvoudige siroop hebt gemaakt.

Als je je eigen met cannabis doordrenkte alcohol of groene draak hebt gemaakt, negeer dit dan omdat je alcohol vooraf is toegediend, wees op je hoede hoeveel je drinkt.

Schroevendraaier / Zonsopgang

Dit recept is geweldig omdat sinaasappelsap erg zuur is en bittere of onaangename smaken beter maskeert dan andere ingrediënten. Hoewel dit het eenvoudigste recept op deze lijst is, is het ook gemakkelijk een van de lekkerste. Overweeg om een ​​scheutje grenadine aan de mix toe te voegen om er een “zonsopgang” van te maken.

 • 3 gram tinctuur of met cannabis doordrenkte wodka

 • Sinaasappelschijfje

 • Sinaasappelsap om te vullen

 1. Meet de tinctuur af en giet in een rotsenglas

 2. Voeg ijs toe en vul met sinaasappelsap

 3. Voeg sinaasappelschijfje toe om te garneren

Gin & Chronic

Laten we “Gin & Juice” naar een heel nieuw niveau tillen…

 • 3 gram tinctuur of 2 ons met cannabis doordrenkte gin

 • Ongeveer 6 ons tonic water

 • een limoen

 1. Vul een gekoeld cocktailglas met ijs

 2. Knijp een limoen uit over het ijs en giet de gin erbij

 3. Roer goed door met een rietje of lepel en voeg een limoenpartje toe als garnering

De zure smaak van de limoen is een must, maar als het te veel is, kun je overwegen een halve limoen of gewoon partjes limoen als garnering te gebruiken.

Tom Collins

Perfect voor een middagje genieten van het warme weer, de koolzuur van de frisdrank zorgt ervoor dat je je verfrist voelt.

 • 3 gram tinctuur of met cannabis doordrenkte gin

 • 0,5 oz eenvoudige siroop

 • 1 oz citroensap

 • 4 oz frisdrank

 1. Voeg tinctuur, citroensap en eenvoudige siroop toe aan een cocktailshaker

 2. Schenk de shaker in een glas met ijsblokjes (krijg een collins-glas voor extra krediet)

 3. Vul met sodawater

de Spoetnik

Deze kijk op de Moscow Mule stuurt je in een baan om de aarde!

 • 3 gram tinctuur of met cannabis doordrenkte wodka

 • 0,5 oz limoensap

 • 4 oz gemberbier

 • Voeg tinctuur en limoensap toe aan een glas met ijs. Vul met gemberbier.

Acapulco Gold

The Cuervo Gold, The Fine Columbian, Maak van vanavond iets geweldigs…

 • 2 ons met wiet doordrenkte tequila

 • 1 ounce sinaasappellikeur (Cointreau of Grand Marnier)

 • 1 ons vers limoensap

 • Zout of Tajin voor garnering

 1. In een cocktailshaker gevuld met ijs, combineer de tequila, sinaasappellikeur en limoensap en shake

 2. Neem een ​​margarita-glas en bevochtig de rand met limoensap en houd het ondersteboven, rol de rand in wat zout of tajin voor een pittigere smaak en uiterlijk

 3. Zeef de shaker in het cocktailglas en serveer direct

Back to list